Какво сме дали на света? Най-добрият студент

Най-добрият студент е българин

Най-добрият студент за Европа, Близкия Изток и Африка на компютърната академия Cisco Systems за 2003 е: Йордан Кацаров, българин.

Йордан Кацаров започва започва обучение по CCNA (Cisco Certified Network Associate), когато е на 13 години. На 15 години вече изучава CCNP в Cisco aкадемията към Българската Стопанска Камара. Успява да премине всички семестри и спечелва признанието за най-добър студент. Мечтата му е да стане експерт. Експертите в света са едва 9000. България е една от страните с най-много експерти (7).

Това си е голямо постижение за България, като се има предвид, че броят на Cisco академиите е 3270, а на курсистите – над 153 хиляди.

Опитът на Йордан Кацаров

Йордан Кацаров вече е понатрупал опит из IT компаниите в България. Сдобил се с със сертификати и специализации, включително и дипломи по мениджмънт от Ritsumeikan University – Япония и Open University – Англия.

В момента е изпълнителен директор и съосновател на NG Systems. Първият им софтуерен продукт – Voice Clerk е за таксуване на гласови обаждания в корпоративния сектор.

Източник: bulgaria21.net