Кръгла маса на форум за балкански транспорт и научно-технически съюз по транспорта

Форум за балкански транспорт

Сдружение Български експерти за регионално развитие участва в кръгла маса на форум за балкански транспорт и научно-технически съюз по транспорта на тема: “Две години тол система – плюсове и минуси. Ускоряване развитието и изграждането на автомагистралите в България чрез публично – частно партньорство. Необходими промени в политиката на таксуване.”

Кръглата маса се проведе на 20 октомври 2022 г. в хотел ВЕГА, София . В нея участваха експерти от БЕРР: Антон Симеонов и Димитър Темелков.
Целта на кръглата маса е да бъдат посочени плюсовете и минусите на ТОЛ системата в България и да се анализират различните й ефекти и перспективи за изграждането и развитието автомагистралите и поддържане на пътната система в страната.

 

Във фокуса на дискусията са възможностите за тяхното изграждане и поддържане чрез публично – частно партньорство. Водещи докладчици бяха представителите на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на транспорта и съобщенията, експерти от НТСТ, ББК Пътища, ГБС и други специалисти в областта на транспортните проучвания и пътната политика.