Първият “ИКТ Кът” в Икономически университет – Варна

Официално отркиване на първия ИКТ Кът

След близо година усилена работа по изграждане на концепция, подготовка и изработка, официалното откриване на първия “ИКТ Кът” (ICT Corner) в Икономически университет – Варна е вече факт. ИКТ Клъстер Варна беше отличен като стратегически партньор на университета.

Проф. д-р Евгени Станимиров – ректор на ИУ – Варна и Емил Цанков – председател на Управителния съвет на ICT Cluster – Varna прерязаха лентата пред комуникативния кът за студентите.

Какви са предназначенията му?

“ИКТ Кът” е място, с няколко важни предназначения, като основното е да изгражда връзки между студентите, преподавателите и бизнеса, и да подпомогне активното участие на бизнеса в образованието, чрез публикуване на информация за стажове, стипендии и теми за реални проекти с ментори-професионалисти, споделяме съвместни инициативи между бизнеса и университета, насочени към поднасяне на актуална бизнес информация и активно подпомагане на бизнес стартъп екосистемата в града.

Друго предназначение е да информира какво се случва и какви са постиженията на ИТ фирмите, работещи за глобалния пазар, на местно ниво.