Сдружение „Български експерти за регионално развитие” взе участие на кръгла маса на тема: „Дигитализация, киберсигурност и местно самоуправление”

Киберсигурност

Вчера, на 6 декември 2022г., екипът на сдружение „Български експерти за регионално развитие” участва във форум на тема „ Дигитализация, киберсигурност и местно самоуправление”.

На събитието присъстваха ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, представители на академичната общност, представители на частния бизнес, министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов, заместник-министър на туризма Мариела Модева, Българска стопанска камара, с председател Ясен Танев, Киберсигурност в електронното управление – Кирил Григоров и др.

Акцент на темата бе нуждата от единна политика за държавна и университетска съвместимост между отделните системи, които се използват, както и защита и развитие на дигитализацията.

Целта е облекчение както на българския бизнес, така и на общините и всички граждани, за да могат да си вършат по-добре работата.

Темата на кръглата маса е много важна не само за българската икономика, а и в много други аспекти.

Пътят, който ще поемем по отношение на дигиталната трансформация би позволил и на българската икономика да навакса много в изоставането си, което е генерирала през последните десетилетия.

В дискусиите се включиха и представители на НСОРБ, Българската служба за акредитация, ССИ, БСК, „Софийска вода“, А1, Vivacom, Телерик, Българската асоциация по киберсигурност.

На форума присъстваха и цялото ректорско ръководство на УНСС, представители на местната власт, преподаватели, докторанти и студенти.